Fitxa del llibre
×
Gènere i TIC.
Fent i desfent gèneres i tecnologies
Autor/a:
Núria Vergés Bosch
Editor:
Institució Alfons el Magnànim
Termini de lliurament estimat:
24-72h
Sinopsi
Gènere i TIC.. Quina relació té el gènere amb la tecnologia? Què en diuen els feminismes? Té gènere la tecnologia? Per què hi trobem més homes? Quines conseqüències té el seu domini? Per què ens convé que hi hagi més dones, persones LGTBIQ en les tecnologies? Com ho podem fer? Internet i les xarxes socials també tenen gènere? Poden ser feministes? I com podrien ser lliures de violències masclistes? Aquestes i d altres preguntes troben respostes en aquest llibre sobre gèneres i tecnologies de la informació i la comunicació que arriba de la ma d una de les principals acadèmiques i feministes de les tecnologies dels territoris de parla catalana.
La relació entre gènere i tecnologia està en constant transformació i fa dècades que genera curiositat i interès des de l acadèmia, les empreses, les polítiques públiques i els moviments feministes. Per a qualsevol persona interessada en les tecnologies, els estudis de gènere o els feminismes, aquest llibre resultarà aclaridor, inspirador i probablement generarà noves idees, solucions i preguntes.
Les tecnologies de la informació i comunicació es van fent, desfent i refent, però també els gèneres. Per això sempre hi ha possibilitat de canvi i d utopia en clau feminista. Aquest llibre identifica alguns grans reptes que tenen al davant les dones i persones LGTBIQ, però sobretot fa visibles solucions i vies de millora que s han d aplicar des d arreu. S apunten camins diversos per fer que les dones i persones LGTBIQ se sentin més còmodes i progressin quan estudien, treballen i fan i desfan tecnologies a Internet, les xarxes socials o a qualsevol racó del món digital. També es reivindica una societat digital que es desenvolupi amb perspectiva feminista i n abraci la seva diversitat, per anar fent, desfent i refent un món digital més inclusiu, amigable, curós, lliure de violències, empoderador i alliberador per a les dones, les persones LGTBIQ i per a tothom.¿Qué relación tiene el género con la tecnología? ¿Qué dicen los feminismos? ¿Tiene género la tecnología? ¿Por qué encontramos más hombres? ¿Qué consecuencias tiene su dominio? ¿Por qué nos conviene que haya más mujeres, personas LGTBIQ en las tecnologías? ¿Cómo lo podemos hacer? ¿Internet y las redes sociales también tienen género? ¿Pueden ser feministas? ¿Y cómo podrían ser libres de violencias machistas? Estas y otras preguntas encuentran respuesta en este libro sobre géneros y tecnologías de la información y la comunicación que llega de la mano de una de las principales académicas y feministas de las tecnologías de los territorios de habla catalana.
La relación entre género y tecnología está en constante transformación y hace décadas que genera curiosidad e interés desde la academia, las empresas, las políticas públicas y los movimientos feministas. Para cualquier persona interesada en las tecnologías, los estudios de género o los feminismos, este libro resultará aclaratorio, inspirador y probablemente generará nuevas ideas, soluciones y preguntas.
Las tecnologías de la información y comunicación se van haciendo, deshaciendo y rehaciendo, pero también los géneros. Por eso siempre hay posibilidad de cambio y de utopía en clave feminista. Este libro identifica algunos grandes retos que tienen delante las mujeres y personas LGTBIQ, pero sobre todo hace visibles soluciones y vías de mejora que se han que aplicar desde todos los ámbitos. Se apuntan diferentes vías para lograr que las mujeres y personas LGTBIQ se sientan más cómodas y progresen cuando estudian, trabajan y hacen y deshacen tecnologies en Internet, las redes sociales o en cualquier otro rincón del mundo digital. También se reivindica una sociedad digital que se desarrolle con perspectiva feminista y abrace su diversidad, para ir haciendo, deshaciendo y rehaciendo un mundo digital más inclusivo, amigable, cuidadoso, sin violencias, empoderador y liberador para las mujeres, las personas LGTBIQ y para todo el mundo.