Fitxa del llibre
×
Cuina i cultura del gust al País Valencià
Autor/a:
Jaume Fàbrega i Colom
Editor:
Universidad de Alicante
Col·lecció:
BIBLIOTECA JAVIER COY D'ESTUDIS NORD-AMERICANS
Termini de lliurament estimat:
24-72h
Sinopsi
Cuina i cultura del gust al País Valencià. Jaume Fàbrega ens proposa en aquesta obra un interessant recorregut per la cultura culinària i gastronòmica valenciana, des de l actualitat, però tenint ben present la nostra tradició secular i, molt especialment, el context gastronòmic mediterrani: una diversitat de cuines que comparteixen ingredients, bases, plats i tècniques que són comunes i, alhora, prou diferenciades, amb una personalitat i una idiosincràsia gastronòmica pròpia.
Aquest és un llibre per a llegir, però també per a cuinar. La primera part és una reflexió al voltant de la nostra tradició gastronòmica, farcida de referències literàries, etnogràfiques i antropològiques i observacions de caràcter cultural, sociològic i polític. La segona part ens ofereix una selecció de receptes tradicionals, autèntiques –per tant, fàcilment realitzables–, amb indicació d ingredients, forma d elaboració detallada i una gran quantitat d observacions que arrepleguen la riquesa i la heterogeneïtat del patrimoni gastronòmic valencià.